Marie

"Een gezellige club."

Marie: 'Ik woon met mijn zoon John in Wouwse Plantage op de boerderij. Verder heb ik nog zes zonen. Eén ervan, Bart, is vier jaar geleden overleden bij een ongeluk op de bouw. Een paar dagen ervoor zag ik hem nog en even later was hij er niet meer. Hij ging met twee anderen een spandoek ophangen en is dodelijk ten val gekomen. Daar heb ik nog steeds veel verdriet van.

Ik ben bij Stamtafel Wiekendael terecht gekomen door de wijkzuster. Zij kwam bij mij op huisbezoek en vertelde me erover. Daarna kwam de coördinator van de Stamtafels bij me langs om kennis te maken. Wat een aardige vrouw! Ze vroeg of ik een keertje op bezoek wilde komen. Nou, dat leek me wel wat.
 
Thuis ben ik maar alleen en ik voel me dan best eenzaam. Ik kijk dan wel tv of lees een boek maar verder heb ik niet zoveel om handen. Nu ga ik twee keer per week naar Stamtafel Wiekendael. In het begin kwam ik allebei de dagen met de deeltaxi. Die kan ik een aantal uren per jaar gebruiken. Maar op een gegeven moment zijn die uren op en kon ik eigenlijk niet meer twee keer in de week naar de Stamtafel komen. Gelukkig hebben we daar wat op gevonden, nu brengt de deeltaxi me één dag. En de andere dag haalt het Stamtafelbusje me op. Mijn zoon John brengt me dan weer thuis. Fijn dat het zo opgelost kon worden. Ik kom hier namelijk erg graag. 

Voor mij is de Stamtafel gewoon een heel gezellige club. Op maandag zit ik bij de handwerkclub en op dinsdag bij de kookclub. We koken met elkaar en eten samen. ’s Avonds thuis eet ik dan alleen nog een boterhammetje. Na een dag bij Stamtafel Wiekendael ga ik ’s avonds tevreden naar mijn bed.'