Maaike

“Elke dag dat ik bij de Stamtafel kom, is een dag met een gouden randje.”

Maaike: 'De eerste keer dat ik naar de Stamtafel ging, vond ik best spannend. Het is toch een soort drempel. Dat komt denk ik omdat het nieuw is, met mensen die je nog niet kent. Je weet eerst niet zo goed wat je kan verwachten. Maar het welkom was zo open en fijn, ik kreeg er meteen een warm gevoel van. Voor ik het wist had ik iedereen ontmoet en zat ik al gezellig te kletsen. Met zo’n fijne ontvangst is het spannende er al heel snel af. Ik was trouwens de eerste gast bij de Stamtafel, daar ben ik erg trots op! 

Inmiddels heb ik veel vrienden en vriendinnen bij de Stamtafel. Met hen kan ik wel uren buurten, het is echt heel gezellig. We kunnen met elkaar lachen, maar soms ook huilen. Ik heb het gevoel dat ik deel uitmaak van de mensen hier, dat vind ik fijn. Meedoen met de spelletjes en activiteiten lukt me vaak niet. Maar ook al doe ik niet mee, ik hoor er wel helemaal bij.

Ik geef de Stamtafel heel vaak als tip aan anderen uit mijn omgeving. Ik hoop namelijk dat nog veel meer mensen de Stamtafel gaan ontdekken. Het is zo fijn en gezellig hier. Wanneer iemand het spannend vindt om alleen te gaan zeg ik: ‘Ik ga met je mee’.  Zo probeer ik anderen te helpen, zodat zij ook kunnen gaan genieten van de gezelligheid en de vriendschappen bij de Stamtafel.  

Ik ben heel blij dat ik bij de Stamtafel terecht kan. Wanneer ik hier kom, ben ik eigenlijk altijd vrolijk. Ik zeg altijd: elke dag dat ik bij de Stamtafel kom, is een dag met een gouden randje. Ik geniet iedere keer volop van het gezelschap.'