Over ons

De Stamtafel is mogelijk gemaakt door de gemeente Roosendaal. Bij de organisatie en de programmering zijn meerdere partners betrokken waaronder WijZijn, Groenhuysen, Thuiszorg West-Brabant, MEE West-Brabant, Stichting SSNB team NB en de CultuurCompaan. De organisaties versterken elkaar en hebben brede kennis en expertise. Voor inwoners is het gemakkelijk dat zij gezamenlijk optrekken zodat ze bij vragen direct met de juiste persoon in contact komen.

Mensen maken de wijk

De Stamtafel is een plek om samen te komen, nieuwe mensen te ontmoeten of deel te nemen aan sportieve- en culturele activiteiten. Deelnemers bouwen hier een netwerk op, ervaren plezier en er is een plek waar ze terecht kunnen met persoonlijke vragen. Daarmee draagt de Stamtafel bij aan de zelfredzaamheid en vitaliteit van mensen waardoor ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen in hun eigen omgeving.

Activiteiten

De deelnemers bepalen zelf mede het programma. Als er veel interesse is in een wandelgroep dan gaan we hier samen met SportService Noord-Brabant mee aan de slag. Ook vanuit de CultuurCompaan worden er diverse creatieve workshops verzorgd. Maar het kan ook zijn dat we spelletjes gaan spelen en koffie drinken. Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan UP! Themagesprekken. Samen gaan we dan in gesprek over thema’s als familie, vriendschap of de toekomst. Veel mensen vinden het fijn om daarover te praten en ervaren steun en herkenning.   

Achtergrond

De Stamtafel is sinds 2019 een begrip in Roosendaal. Tot januari 2023 werden de activiteiten gecoördineerd door Groenhuysen en vooral gericht op ouderen. Vanaf 1 januari 2023 is het stokje overgedragen aan WijZijn en richt de Stamtafel zich op een bredere groep. Iedereen is hier welkom voor een goed gesprek, een gezellige activiteit of voor een kop koffie. Het is een ontmoetingspunt in verschillende wijken en dorpen in Roosendaal

Bij de organisatie zijn verschillende medewerkers en vrijwilligers, vanuit de aangesloten partners, betrokken. De coördinatie is in handen van drie medewerkers van WijZijn:

 • Martha Engelen (Nispen, Heerle en Wouwse Plantage)
 • Mariska van Tilburg (Kortendijk)
 • Marijke van Meel (Kalsdonk en Wouw)

Wilt u contact met één van de medewerkers, kijk voor meer informatie op de contactpagina

Locaties

 • Stamtafel Kalsdonk
  Rector Hellemonsstraat 2A
  4702 RH Roosendaal
  Maandag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur
 • Stamtafel Kortendijk
  Dijkcentrum 191
  4706 LB Roosendaal
  Maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur
 • Stamtafel Nispen
  Bergsebaan 8
  4709 AN Nispen
  Iedere donderdag van 10.00 tot 16.00 uur
 • Stamtafel Heerle
  Herelsestraat 100
  4726 AH Heerle
  Iedere woensdag van 10.00 tot 16.00 uur
 • Stamtafel Wouw
  Kloosterstraat 19 B
  4724 EE Wouw
  Iedere dinsdag van 10.00 tot 16.00 uur

Samenwerkingspartners