Manuela Perinotto

“Hier wordt u gezien en kunt u uzelf zijn.”

Manuela Perinotto, coördinator Stamtafels: 'Wij zetten ons met hart en ziel in voor de Stamtafels. We zijn vorig jaar gestart met dit prachtige initiatief. 
 

Iedereen is welkom bij de Stamtafel. U wordt hier gezien en kunt uzelf zijn. Veel 70- en 80-plussers weten ons inmiddels te vinden. En ik vind het leuk dat we ook steeds meer 50- en 60-plussers mogen verwelkomen. Ons motto is: leeftijd maakt niet uit. Jong en oud, iedereen is welkom.  
We hebben de afgelopen periode ons best gedaan om de Stamtafels bij zoveel mogelijk mensen bekend te maken. We kunnen zelf een hoop, maar we hebben ook anderen nodig. Zo hebben we contact met huisartsen, fysiotherapeuten en dorpshuizen. Laatst vroeg een huisarts aan ons: ‘Kun je bij ons wat flyers neerleggen, ik wil mijn patiënten graag op de Stamtafel wijzen.’ Geweldig toch, dit hoop ik veel vaker mee te gaan maken. 

Ik heb sinds de start van de Stamtafels een hoop mooie mensen ontmoet. Verhalen gehoord met een lach en een traan. Soms wordt er vreselijk gelachen en soms is er verdriet. Het kan hier allemaal. Het samen delen is fijn. Je wordt gehoord en gezien zei ik al. Dat schept een band. Sommige mensen doen het liefst activiteiten met anderen samen. Anderen vinden het prima om zelf iets te doen, wetend dat er anderen om hem of haar heen zijn. Je moet hier niets, aan jou de keuze.  

Een verhaal dat me raakt gaat over een man van nog maar 47 jaar. Hij heeft de slopende ziekte ALS. Meneer is gescheiden en heeft een kindje van vier jaar. Wat een intens verdrietige situatie. En toch probeert hij er wat van te maken. Meneer kwam bij ons binnen om kennis te maken en vertelde dat hij graag dartte. Maar hij wist niet of hij dit met zijn ziekte nog kon. Zijn verhaal werd opgepikt door twee Stamtafelgasten. Eén van hen had nog een dartbord thuis liggen en ging meteen op pad om deze te halen. Meneer dart nu bij ons. Hoe mooi is dat! 

We hopen nog heel veel nieuwe gezichten te gaan zien bij de Stamtafels. En dat de inmiddels vertrouwde gezichten nog heel lang bij ons mogen zijn. Mensen kunnen van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur binnenlopen. Daarnaast organiseren we verschillende leuke activiteiten, zoals een kookclub, spelletjes en zijn we creatief. Alleen komen kletsen mag natuurlijk ook.'