Ineke

“De Stamtafel is mijn redding geweest.”

Ineke: 'Ongeveer anderhalf jaar geleden kreeg ik pijn in mijn lies, die vervolgens steeds verder naar mijn been trok. Een jaar lang ben ik allerlei onderzoeken ondergaan, maar de dokters konden maar niets vinden. Totdat ik bij de osteopaat kwam, hij ontdekte dat de pijn vanuit mijn blindedarm kwam. Hij heeft mij hiervoor behandeld en nu voel ik mij gelukkig beter. Doordat ik een jaar lang continu pijn had, zonderde ik mij steeds meer af van mijn familie en vrienden. Ik werd daardoor eenzaam en erg afhankelijk van mijn dochter, bij wie ik woon. Daarom adviseerde mijn huisarts mij om eens naar de Stamtafel te gaan. Ik had niets te verliezen, dus dat deed ik.  

Al vanaf de eerste dag had ik een goed gevoel bij de Stamtafel. Ik dacht: ‘Ja, dit is een goede plek voor mij’. Achteraf denk ik dat de Stamtafel mijn redding is geweest. Ik ging in mijn hoofd namelijk ook achteruit, doordat ik mezelf steeds afzonderde en geen dagbesteding had. Ik kon niet altijd helder denken en vergat vaak dingen. Bij de Stamtafel word ik weer gestimuleerd, door het gezelschap, de beweging van de wandeling hier naartoe en door de spelletjes.

Mijn dagen zijn weer gevuld, en nog eens leuk ook! Ik kom hier vier keer per week en ik zou het vreselijk missen als ik hier niet meer heen kon. Bij de Stamtafel kan ik mezelf zijn en dat heeft me enorm geholpen. Mijn vrienden zeggen ook: ‘Ien, je bent weer de oude!’. Het is echt een geweldig initiatief, petje af voor degene die dit heeft bedacht en uitgevoerd.
 
Ook mijn kinderen, en vooral mijn dochter, vinden het heel fijn dat ik hier vier keer in de week heen ga. Zij zien dat ik hier weer helemaal ben opgebloeid. Ik ben mezelf weer en dat merken zij ook, zelfs mijn kleinkinderen merken dat. Mijn dochter is ook één keer mee geweest om te kijken, zij vond het ook leuk en een prachtig initiatief.'